FAQ items aan het laden...
Blogs over het scheiden van pmd 2017-12-01T09:52:20+01:00

Projectomschrijving

BLOGS OVER SCHEIDEN PMD

Voor ROVA schreef Mirjam van Huet een serie van vier blogs over het scheiden van pmd. Pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. De blogs zijn door ROVA verspreid via Facebook en de website.

DE UITDAGING

Neem de lezer mee in de wereld van pmd, zodat ‘ie het belang inziet van het gescheiden inzamelen van pmd en ook daadwerkelijk pmd gaat scheiden.

DE AANPAK

1. Mirjam heeft aangeraden om voor de serie blogs samen te werken met een familie die meer wil weten over pmd. Hun vragen en de zaken waar zij tegenaan lopen, zijn in de blogs beschreven. De lezer komt dus aan de hand van de familie meer over pmd te weten. Deze aanpak brengt het onderwerp pmd – dat voor sommige mensen een ‘ver-van-hun-bed-show’ is – dichterbij.
2. Samen met de opdrachtgever heeft Mirjam onderwerpen voor de vier blogs bepaald. Het thema pmd is opgesplitst in vier subthema’s: het creëren van draagvlak om pmd in te zamelen, uitleg over het hoe en waarom van pmd gescheiden inzamelen, de mogelijkheden voor recycling en praktische tips voor het benutten van de ruimte in de pmd-container.
3. Middels een interview op locatie bij het gezin en middels research over het onderwerp pmd kwam de inhoud van de blogs tot stand. Ook zijn tijdens het interview foto’s gemaakt door fotografe Eva Posthuma. Deze foto’s illustreren de verschillende subthema’s van de blogs.
4. De blogs zijn door ROVA verspreid via Facebook en de website.

HET EINDRESULTAAT:

Een serie van vier blogs. Lees de blogs:
Doe je mee, met inzamelen van pmd?
Waarom mogen alleen verpakkingen mee met pmd?
Pmd, daar kun je wat mee
Wat moet ik ermee, de container zit behoorlijk vol met pmd