FAQ items aan het laden...
Bedrijfsjournalistiek 2019-12-18T10:07:47+01:00

BEDRIJFSJOURNALISTIEK

Bij MCM tekst kun je terecht voor het complete scala aan bedrijfsjournalistiek. De kracht van MCM tekst ligt in de journalistieke achtergrond, gecombineerd met uitgebreide ervaring op het gebied van voorlichtende en commerciële teksten. Uit de pen van Mirjam vloeien onder andere bedrijfsreportages, interviews en persberichten.

Het idee achter bedrijfsjournalistiek is dat het journalistieke verhaal het doel van de organisatie dient. Een pakkend verhaal laat de lezer niet los. En dat is precies wat je wil: jouw doelgroep moet jouw verhaal onthouden.

– Bedrijfsreportages
– Interviews
– Persberichten

FREE PUBLICITY

De kracht van publiciteit in een onafhankelijk, journalistiek medium is ongekend. Redactionele artikelen krijgen sneller en makkelijker het vertrouwen van de ontvanger dan bijvoorbeeld een commercieel getinte advertentie. Met behulp van MCM tekst komt jouw organisatie kosteloos voorbij in de media. Samen onderzoeken we hoe we de nieuwswaarde kunnen benutten en bekijken we wat de favoriete websites en lijfbladen van jouw doelgroep zijn. MCM tekst creëert win-winsituaties, want ook de redacties profiteren van de aangeleverde ‘scoop’, de gouden tip of simpelweg van de kant-en-klare journalistieke productie.

HOOFDREDACTIE

Vanuit MCM tekst wordt het redactionele proces voor diverse media geleid, zoals bladen, websites en sociale media. Als hoofdredacteur ontwikkelt Mirjam ideeën voor artikelen die aansluiten bij de doelgroep. Daarbij staan actualiteit en het doel van de opdrachtgever voorop.

EINDREDACTIE

Voor diverse media redigeert en herschrijft MCM tekst de teksten van andere journalisten. Bij het herschrijven wordt de inhoud van het originele document opnieuw verwoord. Denk aan de woordkeuze, toon, volgorde, opbouw en formulering. Bij het redigeren draait het om de zogenoemde ‘puntjes op de i’, zoals het verbeteren van spel-, stijl- en grammaticafouten.