FAQ items aan het laden...
Tekstschrijven 2019-12-18T10:13:58+01:00

TEKSTSCHRIJVEN

Iedere organisatie heeft een eigen identiteit. De juiste teksten versterken die. Dat zit ‘m in woordkeuze en zinsopbouw; de tone of voice bepaalt hoe de boodschap overkomt. Spelen met taal en het vinden van formuleringen die het verhaal kracht bijzetten; dat gebeurt bij MCM tekst. Het resultaat: lezers die van de eerste letter tot de laatste punt zijn geboeid.

 

Tekst is geen doel op zich, maar het middel om de boodschap over te brengen op de doelgroep. Daarbij moeten continu afwegingen worden gemaakt. Wat is het doel van de boodschap? Welke stijl van communiceren past bij de organisatie? Wat weten de lezers al van het onderwerp? Wat is hun opleidingsniveau?

MCM tekst kan met elk onderwerp voor ieder medium uit de voeten. Dat zie je terug in de uiteenlopende klantenkring en producties. Het varieert van het promoten van producten tot het informeren van stakeholders. En van speeches tot slogans. Hoe verschillend ook, deze boodschappen hebben één ding gemeen: ze brengen een effect teweeg bij de doelgroep.

– Brochures
– Webteksten
– Speeches
– Slogans
– Advertenties
– Boeken
– Lesmateriaal

LIVE SCHRIJVEN

Bijeenkomsten als congressen en presentaties vragen om snelle verslaggeving. Mirjam van Huet kan ‘live schrijven’. Dan staat tijdens het evenement al alles op papier. Denk daarbij aan bijzondere uitspraken van aanwezigen, de kern van de presentatie, opvallende feiten en cijfers, gemaakte afspraken of tijdens de bijeenkomst ontstane ideeën. Het resultaat kan allerlei vormen hebben, zoals die van een artikel, leaflet, spreadsheet of social media posts.
Door belangrijke informatie direct te delen, hou je betrokkenen geïnformeerd en betrokken. Dat versterkt en versnelt processen.

Ook één-op-één is live schrijven handig. Door middel van vragen destilleert Mirjam de rode draad uit het verhaal en schrijft ondertussen de tekst. Het mooie van deze werkwijze is dat je als opdrachtgever meteen ziet wat op papier staat. Je kunt dus direct reageren en aanvullen. Aan het eind van de sessie is de tekst klaar voor gebruik.

REDIGEREN EN HERSCHRIJVEN

Staat alle informatie al op papier en wil je er zeker van zijn dat het ‘lekker loopt’, vrij van taalfouten is en goed overkomt bij de doelgroep? MCM tekst redigeert en herschrijft teksten. Bij het herschrijven wordt de inhoud van het originele document opnieuw verwoord. Denk aan de woordkeuze, toon, volgorde, opbouw en formulering. Bij het redigeren draait het om de zogenoemde ‘puntjes op de i’, zoals het verbeteren van spel-, stijl- en grammaticafouten. Mirjam geeft vooraf aan of herschrijven nodig is of dat redigeren volstaat.