FAQ items aan het laden...
Storytelling: brochure Passend Onderwijs 2017-11-30T12:58:35+01:00

Projectomschrijving

STORYTELLING: BROCHURE PASSEND ONDERWIJS

Regulier onderwijs als het kan, speciaal als het moet. Dat is het uitgangspunt van ‘passend onderwijs’, dat op 1 augustus 2014 in Nederland is ingevoerd. Mirjam van Huet schreef hierover een brochure voor ouders, leraren en andere betrokkenen. Dat gebeurde in opdracht van Samenwerkingsverband 23-05.

DE UITDAGING

Beschrijf Passend Onderwijs en alle bijbehorende regels en voorzieningen op zo’n manier dat het voor leraren, ouders en andere geïnteresseerden in één keer duidelijk is.

DE AANPAK

1. Mirjam heeft voorgesteld om alle theorie rondom Passend Onderwijs – en dat was flink wat – te vertalen naar de belevingswereld van kinderen.
2. Aan de hand van vier kinderpersonages is een verhaal geschreven dat alle fases en mogelijkheden van Passend Onderwijs doorloopt. Het gebruik van verhaalvorm wordt ook wel storytelling genoemd.
3. In kaderteksten zijn de wetten en regels die in het verhaal voorbij komen beknopt en duidelijk uitgelegd.
4. Mirjam heeft het bureau voor grafisch ontwerp Beeldprikkels gevraagd om de kinderpersonages en de pagina-indeling te ontwerpen.

HET RESULTAAT

Het eindresultaat is een boekje dat in woord en beeld de lezer op een speelse manier meeneemt in Passend Onderwijs. Ingewikkelde materie wordt daardoor herkenbaar voor de betrokkenen.

Bekijk de brochure ‘Passend Onderwijs, het kind op zijn plek’