FAQ items aan het laden...
Business cases voor Nationaal Groenfonds 2024-03-13T08:43:09+01:00

Projectomschrijving

BUSINESS CASES NATIONAAL GROENFONDS

Voor Nationaal Groenfonds beschreef Mirjam van Huet diverse businesse cases.

DE UITDAGING

Beschrijf business cases van Nationaal Groenfonds. De uitdaging is om heel diverse subonderwerpen – variërend van energietransitie tot landgoedontwikkeling, natuurontwikkeling tot zorg en verkaveling tot natuurinclusieve landbouw – zo te beschrijven dat partijen die daarmee bezig zijn, Nationaal Groenfonds als potentiële partner voor financiering en advies zien.

DE AANPAK

Voor iedere casusbeschrijving interviewde Mirjam zowel de relatiemanager van Nationaal Groenfonds als de ondernemer of initiator van het betreffende project. Extra aandacht is besteed aan de keuze voor Nationaal Groenfonds, de toegevoegde waarde die het fonds biedt qua kennis, meedenken en netwerk. Bovendien is in meerdere casussen aandacht besteed aan de meerwaarde van het fonds ten opzichte van reguliere financiering.

HET RESULTAAT

Het resultaat is een aantal leaflets dat op papier wordt meegegeven tijdens kennismakingsgesprekken met initatiefnemers van groene projecten. Daarnaast zijn de casusbeschrijvingen toegepast als content voor de website van Nationaal Groenfonds.

Lees de beschrijvingen van de diverse business cases:

Landschap Overijssel
AlgaSpring
Bio-energiecentrale Ede
Biogas Leeuwarden
Crowdfunding
Groene Zorgcombinaties
Hunzedal
Kavelruil
Marker Wadden
Recreatiefonds Sluis
Tuintelling