FAQ items aan het laden...

Vijfdelige serie over monument in Doornspijk

Ruim een jaar volgde Mirjam van Huet van MCM tekst het restauratieproject van Gert van Dijkhuizen. De artikelen en video’s zijn gepresenteerd op hartvoormonumenten.nl, het inspiratieplatform voor monumenten-eigenaren en -liefhebbers.

Gert van Dijkhuizen erfde in 2015 een rijksmonumentale boerderij uit 1906 in het Gelderse Doornspijk (gemeente Elburg). De voormalige eigenaresse en bewoonster is geen familie, maar speelde wel 39 jaar lang een belangrijke rol in het leven van Gert. Gert herstelde het uiterlijk van de boerderij in volle glorie en maakte het wooncomfort helemaal van deze tijd.

Serie
Mirjam bezocht het restauratieproject op vijf verschillende momenten en interviewde eigenaar Gert meerdere keren. Het resultaat daarvan is een serie met drie geschreven reportages en twee video’s. Voor de geschreven reportages werkte Mirjam samen met fotograaf Ingrid de Roode en voor de video’s samen met Westerink & Kassies, allemaal in opdracht van Nationaal Restauratiefonds.

‘Wat mij het meest boeide in dit project, was de tomeloze toewijding van eigenaar Gert. Kosten nog moeite heeft hij gespaard om de boerderij in ere te herstellen. Zoals hij vertelde over de zoektocht naar precies die ene tint voor het schilderwerk of hoe hij Marktplaats afstruinde voor de juiste tegeltjes. Prachtig. Voor zulke gepassioneerde verhalen ga ik graag zitten’, blikt Mirjam terug.

Bekijk de serie op de website Hartvoormonumenten.

2017-11-29T14:15:05+01:00 20 september 2017|