FAQ items aan het laden...

Ben jij gelukkig in je werk?

Wethouder Rene de Heer (Human Capital Agenda), Fenna Eefting (bestuurder De Vogellanden) en Theo Rietkerk (voorzitter college van bestuur Landstede Groep) deelden vandaag hun droom: dat iedereen het werk doet dat hem/haar gelukkig maakt.

Ze vertelden erover tijdens de bijeenkomst ‘Samen buiten de oevers’ bij Dijkmoment in Zwolle. Hun publiek, dat gaandeweg de bijeenkomst medestander voor het bereiken van die droom werd, bestond uit bestuurders, ondernemers en andere werkgevers. Om al deze mensen te helpen die droom uit te laten komen, schreef Mirjam van Huet in opdracht van Fenna Eefting het boekje ‘Maak werk van je droombaan’. Een praktische en inspirerende handleiding voor verandering op de arbeidsmarkt.

‘Altijd genoeg mensen in je bedrijf. Direct de juiste expertise voorhanden. Minimaal ziekteverzuim. En continu innoveren, gewoon omdat medewerkers zo betrokken zijn dat ze zelf met slimme ideeën komen. Dat is de praktijk in een gezonde, vitale en waardevolle Regio Zwolle. Waar mensen lang, gezond en gelukkig hun werk doen’, sprak Eefting. ‘Dit is geen droom; we kunnen dit samen realiseren. Wij zien geen krapte op de arbeidsmarkt, maar wel dat we verkeerd omgaan met de overvloed aan mensen en talenten. Een deel doet nog steeds niet mee en daarnaast doet nog niet iedereen het werk dat het beste bij ze past. Als iedereen mee mag doen en werknemers doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, is ieder bedrijf voorzien van genoeg goede mensen.’

Met deze short story vraagt MCM tekst online aandacht voor werkgeluk, als preview van het boekje ‘Maak werk van je droombaan’.

De inhoud van het boekje kwam tot stand dankzij de bevlogenheid van Fenna Eefting en Marieke Willemse (beleidsmedewerker/projectleider RAAT Regio Zwolle). Het concept werd bedacht door MCM tekst. De fotografie en vormgeving van MOOI media & more maken het af.

2019-12-20T17:17:40+01:00 19 december 2019|